Islam - namen

Abraham
De aartsvader, hij moest zijn zoon offeren aan God, maar die besliste op het laatste moment dat het niet nodig was. Als dank offerde Abraham een schaap.

Gabriël
De aartsengel, die Mohammed vertelde dat hij de mensen in God moest laten geloven.

Mohammed
De profeet, die verhalen op een mooie manier vertelde aan de mensen. Die verhalen waren van God. De manier waarop hij leefde was en is een inspiratie voor veel mensen.

kalief Ali
Eén van de opvolgers van Mohammed. Hij zou de eerste kalief moeten zijn, volgens veel mensen, maar vóór hem waren er nog andere.

Ayatollah
De leider van Iran is lange tijd Ayatollah Khomeini geweest. Hij regeerde graag volgens de regels van de koran.

Arafat
Yasser Arafat was de leider van de Palestijnen. Zij proberen al heel lang een plek te vinden op dezelfde grond als de joodse Israeli's

Imams
Een imam is een geestelijk leider van moslims, hij werkt in de moskee.

Soefi's
Soefi's zijn moslims die over de wereld zwerven, om overal waar zij komen te vertellen over God. Zij hebben geen eigen huis, want overal waar deze wijze mensen komen, zijn zij welkom bij andere moslims.

Soennieten
Mensen die sterk geloven in de Soenna, het leven van de profeet Mohammed. Zij accepteren ook de opvolging van de eerste drie kaliefen na Mohammed. Soennieten zijn over de hele wereld verspreid.

Sjiieten
Mensen die de eerste drie kaliefen niet accepteren en vinden dat kalief Ali de echte opvolger van Mohammed was. Veel sjiieten leven in Iran en Irak.

index
geschiedenis
wetten
kalender
namen
schriften
plaatsen

home