Islam - Personen en namen

Hier zie je een aantal namen van personen die belangrijk zijn in de islam. Ook zie je een aantal namen die niet van personen zijn, maar die toch een belangrijke rol hebben.

Abraham De aartsvader, hij moest zijn zoon offeren aan God, maar die besliste op het laatste moment dat het niet nodig was. Als dank offerde Abraham een schaap.
Gabril De aartsengel, die Mohammed vertelde dat hij de mensen in God moest laten geloven.
Mohammed De profeet, die verhalen op een mooie manier vertelde aan de mensen. Die verhalen waren van God. De manier waarop hij leefde was en is een inspiratie voor veel mensen.
kalief Ali En van de opvolgers van Mohammed. Hij zou de eerste kalief moeten zijn, volgens veel mensen, maar vr hem waren er nog andere.
Ayatollah De leider van Iran is lange tijd Ayatollah Khomeini geweest. Hij regeerde graag volgens de regels van de koran.
Arafat Yasser Arafat was de leider van de Palestijnen. Zij proberen al heel lang een plek te vinden op dezelfde grond als de joodse Israeli's
   
Imams Een imam is een geestelijk leider van moslims, hij werkt in de moskee.
Soefi's Soefi's zijn moslims die over de wereld zwerven, om overal waar zij komen te vertellen over God. Zij hebben geen eigen huis, want overal waar deze wijze mensen komen, zijn zij welkom bij andere moslims.
Soennieten Mensen die sterk geloven in de Soenna, het leven van de profeet Mohammed. Zij accepteren ook de opvolging van de eerste drie kaliefen na Mohammed. Soennieten zijn over de hele wereld verspreid.
Sjiieten Mensen die de eerste drie kaliefen niet accepteren en vinden dat kalief Ali de echte opvolger van Mohammed was. Veel sjiieten leven in Iran en Irak.