Islam - Geschiedenis

Mohammed was een mens die via de engel GabriŽl te horen kreeg dat hij de mensen moest vertellen dat God wilde dat alle mensen een beter leven leidden. Een van die dingen was dat de mensen moesten geloven dat er maar ťťn God was.
Mohammed deed zijn best de mensen te overtuigen van het geloof. Niet iedereen wilde hem geloven, een kleine groep wel. Toen Mohammed naar de stad Medina ging, begonnen de moslims met het begin van hun jaartelling. Dit was 622 jaar nadat Jezus geboren was.
Over de tijd vůůr Mohammed is ook aardig wat bekend. Het meeste daarvan is bijna hetzelfde als de geschiedenis van de Joden en de Christenen. Zo zien de moslims Abraham ook als aartsvader, en vertellen zij verhalen over Mozes.
GabriŽl verschijnt aan Mohammed

Nadat Mohammed overleden was, kwamen er verschillende kaliefen in zijn plaats aan de macht. Op zeker moment ontstaan er twee richtingen onder de moslims, omdat niet iedereen het eens was met wie nu eigenlijk kalief moest zijn. Deze twee richtingen bestaan nu nog.

Tijdens de Middeleeuwen komen de moslims in een aantal grote gevechten met Christenen. Een van de oorzaken van deze kruistochten is het veroveren van land van elkaar.

Het veroveren van land doet de islam al vele jaren. Niet via geweld, maar door mensen te overtuigen dat zij moeten kiezen voor het ware geloof, de islam. Vanuit een klein plaatsje in ArabiŽ verspreidt de islam zich door de eeuwen heen over Noord-Afrika, AziŽ, en voor een kleiner deel ook over de rest van de wereld.