Hindoeïsme - Plaatsen en gebouwen

De meeste hindoes wonen in India. In de tijd dat het hindoeïsme begon, was het gebied waar de hindoes woonden veel groter. Door oorlogen en de komst van andere geloven is het gebied waar de hindoes leven kleiner geworden. Maar in andere plaatsen in de wereld kom je ze ook tegen, bijvoorbeeld in Engeland en Nederland. Voor de andere belangrijke plaatsen klik je op het kaartje.

Gaumukh De naam van de grot waar de rivier de Ganges begint. De rivier is samen met de Indus de belangrijkste plek voor de hindoes. Zij wassen zich in het water, waardoor zij door de goden gereinigd worden.
Varanasi en Kanchipuram Twee heilige plaatsen waar de god Shiva over waakt.
Mathura en Dwarka Twee plaatsen waar de god Krishna over waakt.
Allahabad De plaats waar het grote feest Kumbh Mela wordt gehouden. Dat is een bijeenkomst van heel veel hindoes bij elkaar, als een pelgrimstocht. Iedere hindoe die bij de Kumbh Mela aanwezig is, wast zich in de rivier, om daarna weer gezegend verder te kunnen.
Mandirs Tempels waar hindoes hun god aanbidden.
Taj Mahal Grote heilige tempel.
Suriname In de tijd dat Suriname een kolonie was van Nederland, hadden zij mensen nodig om te werken op de plantages. Slavernij mocht niet meer, dus vroegen zij aan de mensen uit de andere kolonie IndiŽ of zij wilden werken in Suriname. Later is het hindoeïsme met mensen uit Suriname naar Nederland gekomen.
Groot-BrittanniŽ India en landen eromheen zijn heel lang bezet geweest door Groot-BrittanniŽ. In die landen was veel handelswaar te vinden en dus vandaan te halen. Veel mensen hebben gestreden of geprotesteerd tegen de bezetting. In 1947 werd India onafhankelijk.
Hierdoor wonen er flink wat hindoefamilies in Engeland.