Kerstmis - foto

Kerstmis wordt gevierd op 25 december. Het is echter niet zeker dat Jezus op die dag geboren is. Het feest werd al eerder gevierd. De mensen vierden dan de kortste dag, waarna de dagen weer langer en lichter werden. Dat heette het zonnefeest. Later zijn de Christenen de geboorte van Jezus op deze dag gaan herdenken.
Dat herdenken van Christus gebeurde in een mis, waar het woord Kerstmis vandaan komt. Jezus is geboren in een stal, maar in de Bijbel staat niet dat er echt een os en een ezel bij waren. Toch is geen kerststalletje compleet zonder deze dieren. De stal vind je onder de kerstboom. Deze dennenboom is bijna altijd een spar! De boom is niet echt een Christelijk symbool. vroeger gebruikten de mensen de boom bij het zonnefeest als teken van vruchtbaarheid.
Maar met Kerst is het altijd gezellig, met veel lichtjes en hapjes en soms met cadeautjes! Veel mensen gaan met Kerst speciaal naar de kerk, omdat er dan heel mooi gezongen wordt en de geboorte van Jezus wordt nagespeeld in het Kerstspel.